FAR3 dialogs and ESCAPE

A place where plug-in developers can share their knowledge and experience.
Post Reply
pepak
Posts: 312
Joined: Sun 13 Jul, 2008 11:18
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by pepak » Mon 22 Apr, 2013 19:04

FAR 3, build 3258.

In OpenPluginW, I create a new dialog and display it. It works fine, all controls respond how they should, the default button (DI_BUTTON with DIF_DEFAULTBUTTON) reacts as well. The other button (DI_BUTTON with no special flags) closes the dialog as intended. But I can't get the dialog to close when I press ESCAPE; in FAR2, this behavior was automatic, but in FAR3, I could only achieve it through the DialogProc's DN_CONTROLINPUT message (I check for an ESCAPE, and then it is pressed, I send a DM_CLOSE message to the dialog). Isn't there an easier way?

User avatar
t-rex
Страшный и ужасный
Posts: 4871
Joined: Tue 15 Mar, 2005 16:17
Location: Tel-Aviv
Contact:

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by t-rex » Mon 22 Apr, 2013 19:41

Show your code, it works fine.

User avatar
t-rex
Страшный и ужасный
Posts: 4871
Joined: Tue 15 Mar, 2005 16:17
Location: Tel-Aviv
Contact:

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by t-rex » Mon 22 Apr, 2013 19:41

but try a newer build, there were 100+ builds since 3258

pepak
Posts: 312
Joined: Sun 13 Jul, 2008 11:18
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by pepak » Tue 23 Apr, 2013 05:16

Not yet ready to release anything. I just wanted to know i this behavior is normal and perhaps I need to use a specific flag. If you say ESCAPE should work normally, I will leave it until the plugin is finished and then maybe upgrade FAR3 and see what happens.

pepak
Posts: 312
Joined: Sun 13 Jul, 2008 11:18
Has thanked: 1 time
Been thanked: 9 times

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by pepak » Mon 29 Apr, 2013 11:53

For some reason the no-ESCAPE problem went away.

glebedev
Posts: 1
Joined: Tue 29 Oct, 2013 06:45

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by glebedev » Tue 29 Oct, 2013 06:46

I have problem with escape key in any dialog. And it seems to me it doesn't want to go away. Any ideas?

2useven10
Posts: 2954
Joined: Mon 07 Sep, 2009 10:40
Has thanked: 2 times
Been thanked: 77 times

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by 2useven10 » Tue 29 Oct, 2013 08:24

Maybe you have Adobe PhotoShop CS4 running ???

Osbert
Posts: 1
Joined: Fri 26 Sep, 2014 14:22

Re: FAR3 dialogs and ESCAPE

Post by Osbert » Fri 26 Sep, 2014 14:26

glebedev wrote:I have problem with escape key in any dialog. And it seems to me it doesn't want to go away. Any ideas?
Same problem here. How to fix this??

Post Reply

Return to “Plug-In Developers”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest