Auto-wrap command line text

You have encountered a problem using Far Manager? Here you can get help.
Post Reply
Sasha_Chernykh
Posts: 2
Joined: Thu 27 Apr, 2017 17:43

Auto-wrap command line text

Post by Sasha_Chernykh » Thu 27 Apr, 2017 17:55

1. Briefly

I don't find, how Far Manager may auto-wrap to new line long commands, that I print.

2. Settings

For example, I wrote long command in terminal:

Code: Select all

sfk replace Sasha-Black-description.html -pat "_css/Sasha-Black_../css/Sasha-Black/_" -yes
3. Expected behavior

If I wrote this command in Clink or PowerShell mode of ConEmu, words from my command auto-wrap to new line,

4. Actual behavior

If I wrote my long commands in Far mode of ConEmu, words from my command don't auto-wrap to new line,

I reproduce the problem in Far Manager without ConEmu.

5. Not helped
  1. I have AutoWrap plugin in Far by default → I press <kbd>F11</kbd> → I don't find, how I can set AutoWrap plugin.
  2. I install ESC plugin → in Cfg/esc_abstract.xml file I wrote <margin autowrap="on" wrap="80" justify="on"/> → I restart Far Manager → no effect.
6. Environment

Operating system and version: Windows 10 Enterprise LTSB 64-bit EN
Far: 3.0 (build 4900) x64

Thanks.
Last edited by Sasha_Chernykh on Thu 01 Jan, 1970 01:00, edited 0 times in total.
Reason: Refined Topic Subject; hid the screenshots

User avatar
HaRT
Moderator
Posts: 8513
Joined: Tue 30 Aug, 2005 17:21
Location: Санкт-Петербург
Has thanked: 75 times
Been thanked: 136 times

[Question] Auto-wrap printed text

Post by HaRT » Thu 27 Apr, 2017 18:02

Far does not wrap command line content.
Feel free to file a wish (feature request) at the bug tracker (the Bugs link in the topmost navigation bar of every forum page). Yet don't expect the feature to be implemented any time soon unless you provide a really good patch for it.
Фар есть инструмент, а не нянька. © 2009 DrKnS

Shmuel
Posts: 5579
Joined: Thu 23 Mar, 2006 21:36
Location: Israel
Has thanked: 21 times
Been thanked: 186 times

Auto-wrap command line text

Post by Shmuel » Thu 27 Apr, 2017 18:06

Sasha_Chernykh wrote: I have AutoWrap plugin in Far by default
This plugin works only in Editor.

User avatar
HaRT
Moderator
Posts: 8513
Joined: Tue 30 Aug, 2005 17:21
Location: Санкт-Петербург
Has thanked: 75 times
Been thanked: 136 times

Auto-wrap command line text

Post by HaRT » Thu 27 Apr, 2017 18:36

Фар есть инструмент, а не нянька. © 2009 DrKnS

User avatar
DrKnS
Posts: 5012
Joined: Thu 04 Aug, 2005 06:44
Location: Kyiv
Has thanked: 5 times
Been thanked: 168 times

Auto-wrap command line text

Post by DrKnS » Thu 27 Apr, 2017 19:21

Command line in Far is not a command processor.
You're not surprised that autowrap doesn't work, say, in "Start - Run...", are you?

User avatar
HaRT
Moderator
Posts: 8513
Joined: Tue 30 Aug, 2005 17:21
Location: Санкт-Петербург
Has thanked: 75 times
Been thanked: 136 times

Auto-wrap command line text

Post by HaRT » Thu 27 Apr, 2017 19:36

DrKnS wrote: You're not surprised that autowrap doesn't work, say, in "Start - Run...", are you?
I think, to have a configurable number of console lines (1 by default) the command line text can span across would be a nice feature.
Фар есть инструмент, а не нянька. © 2009 DrKnS

Post Reply

Return to “Support and Troubleshooting”