Dots in the root of network drives

Here you can report bugs found in Far Manager.
Post Reply
ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Dots in the root of network drives

Post by ragimiri »

Hello, I have problem with FAR 2.0 (1263). On our network drives, which are mapped, are strange . and .. items in file list. You can see on , that drive I: (mapped as JASPIS/USR:) is everything allright, on drive K: (mapped as JASPIS/USR:VEREJNY) are dots.
Last edited by ragimiri on Thu 01 Jan, 1970 01:00, edited 0 times in total.
Reason: Generalized the Subject

User avatar
Centaur
Posts: 1083
Joined: Tue 05 Apr, 2005 20:09
Location: Novosibirsk, Russia
Been thanked: 2 times

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by Centaur »


ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by ragimiri »

Sorry, I don't understand Russian.

User avatar
ctapmex
Posts: 1063
Joined: Fri 11 Apr, 2008 07:53
Been thanked: 10 times
Contact:

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by ctapmex »

is not a bug, console (cmd) displays the same when execute "dir"

ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by ragimiri »

If it is not a bug, how is possible, that in version 1.75 there are no dots?

Yegor
Posts: 1072
Joined: Mon 04 Apr, 2005 13:41
Location: San Ramon, CA / Kharkov, UA
Has thanked: 12 times
Been thanked: 25 times

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by Yegor »

ragimiri wrote:If it is not a bug, how is possible, that in version 1.75 there are no dots?
In Far 1.75 there is a "workaround" for dots, but in 2.0 it was removed. If OS reports about dots in a root folder of share Far will show them as well. You have to just accept the situation as it is for the time being.
Мы не можем ждать милостей от Фара, взять их у него — наша задача! (C) Мичурин

User avatar
t-rex
Страшный и ужасный
Posts: 4907
Joined: Tue 15 Mar, 2005 16:17
Location: Tel-Aviv
Has thanked: 1 time
Been thanked: 6 times
Contact:

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by t-rex »

if you don't know what you are talking about, better don't say anything.

ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Re: Dots in Novell NetWare drives

Post by ragimiri »

Yegor wrote:In Far 1.75 there is a "workaround" for dots, but in 2.0 it was removed. If OS reports about dots in a root folder of share Far will show them as well. You have to just accept the situation as it is for the time being.
Thanks for explanation.

Sir Diddymus
Posts: 7
Joined: Fri 26 Dec, 2008 23:19

Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by Sir Diddymus »

Hey everybody,

downloaded the current 2.0 build and have a new and strange behaviour that wasn't there before. Now Far displays "." and ".." directories on network drives on CIFS/SMB shares, but not on Windows shares (which CIFS/SMB implementations I cannot tell, one of the drives is on an EMC though). Somehow those implementations are sending those directories as on UNIX and Far won't work correctly, as it doesn't know the concept of "." being the current directory. All file actions (copy/move, directory size etc.) are operating recursively on the "." directory, resulting in endless loops, endless copies and endless directory sizes... ;-)

This problem is even in the 3.0 alpha versions.


Thanks in advance and greetings...

Sir Diddymus
Posts: 7
Joined: Fri 26 Dec, 2008 23:19

Re: Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by Sir Diddymus »

Hiho,

it's me again. Does nobody have this issue? Unfortunately I've got one of the earlier alphas here at work (build 1263) and that thing is unstable as hell - at least in Far terms (I mean was Far ever really unstable?). At least every other day Far dies. So I'd really like to use the current version, but I can't because of this issue. Every file action is unusable (e.g. copy, move, dir size) as Far will do its action indefinitely - while copying not so funny when your small directory gets multiplied times forever. ;)

Anyways, was/is there ever a reason that "." should be displayed in Far? This seems to me to be a major bug, if Far doesn't know about "." being the current directory and handles it like every other one. Isn't this absolutely easily fixed by just checking for "." (if the underlying file system lists it) and just to ignore it?

Or should I file a "real" bug report?


Thanks'n'greetings

[Edit: s/no/know/ :oops: ]
Last edited by Sir Diddymus on Wed 21 Dec, 2011 15:39, edited 1 time in total.

User avatar
DrKnS
Posts: 5600
Joined: Thu 04 Aug, 2005 06:44
Location: Kyiv
Has thanked: 9 times
Been thanked: 298 times

Re: Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by DrKnS »

Please show output of "dir /x" command for one of the directories in which you are experiencing troubles.

Sir Diddymus
Posts: 7
Joined: Fri 26 Dec, 2008 23:19

Re: Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by Sir Diddymus »

Here's some output, anonymized. As previously stated, I'm guessing that somehow those CIFS implementations are sending the "." directory.

Code: Select all

 Volume in drive H is 242
 Volume Serial Number is 0000-0096

 Directory of H:\

20.12.2011  12:46    <DIR>          .            .
15.09.2011  14:16            44.544 MB-SEI~1.XLS MB-xxxx-xxxxxxx.xls
15.09.2011  14:05             5.789              pixxxxxx.txt
13.12.2011  08:56    <DIR>                       Soxxxxxx
24.10.2011  14:55               314              trxxxxxx.sql
04.11.2011  09:44    <DIR>                       !Daxx
16.12.2011  13:11    <DIR>                       !Shxxxxx
29.11.2011  14:28            61.731 QA_REP~2.CSV qaxxxxxxxxxxx.csv
08.11.2011  09:23    <DIR>          DOKUME~1     Doxxxxxxxxxxx
08.07.2011  10:20    <DIR>          TALEND~2     Taxxxxxxxxxxxxxxx
10.10.2011  11:13    <DIR>          DB2-ST~1     DBxxxxxxxxxxxx
20.12.2011  09:36             9.920 MAPPIN~4.XML maxxxxxxxxxxxxxxx
15.09.2011  14:26            52.078 MB-SEI~2.XLS MBxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.xls
14.09.2011  14:44    <DIR>          PROJEC~1     Prxxxxxxxxxxxxxxx
[...]


 Volume in drive H is 242
 Volume Serial Number is 0000-0096

 Directory of H:\opt

22.11.2011  14:05    <DIR>                       .
20.12.2011  12:46    <DIR>          ..           ..
22.11.2011  14:05    <DIR>                       app
               0 File(s)              0 bytes
               3 Dir(s)  78.405.907.456 bytes free

User avatar
DrKnS
Posts: 5600
Joined: Thu 04 Aug, 2005 06:44
Location: Kyiv
Has thanked: 9 times
Been thanked: 298 times

Re: Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by DrKnS »

Well, try build #2304 or newer, it should work properly.

Sir Diddymus
Posts: 7
Joined: Fri 26 Dec, 2008 23:19

Re: Current 2.0 build shows "." directory on network drives

Post by Sir Diddymus »

Works! Thanks for implementing it so fast...

Post Reply

Return to “Bug Reports”