Question marks

Here you can report bugs found in Far Manager.
Post Reply
ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Question marks

Post by ragimiri » Mon 01 Feb, 2010 13:22

Hi, after running FAR 2.0 (1263) I see question marks on some crossing of lines. In FAR 1.75 I was able to use parametr /8, but this does not works in FAR 2.0.
Attachments
far2.png
far2.png (26.36 KiB) Viewed 3725 times

User avatar
Centaur
Posts: 1083
Joined: Tue 05 Apr, 2005 20:09
Location: Novosibirsk, Russia
Been thanked: 1 time

Re: Question marks

Post by Centaur » Mon 01 Feb, 2010 15:23

Cause: You are using a bitmap font, which contains glyphs only for a single 8-bit charset, which happens to not include the required characters (U+2564 Box drawings down single and horizontal double, U+255F Box drawings vertical double and right single, U+2562 Box drawings vertical double and left single).

Solution: Select a vector font in your console properties. Optionally, install a more pleasing monospaced font than is used by default. Andale Mono or Liberation Mono work nicely and are free to use, or, if you happen to run Windows 7, you might try Consolas. (Consolas from 2007 Office won’t do, as it doesn’t contain any box drawing glyphs.)

ragimiri
Posts: 14
Joined: Mon 01 Feb, 2010 13:10
Location: Czech Republic
Has thanked: 2 times

Re: Question marks

Post by ragimiri » Tue 02 Feb, 2010 17:20

Thanks for help. (But I still think, that in 1.75 were lines drawn better.)

tstr
Posts: 522
Joined: Thu 16 Apr, 2009 16:15
Has thanked: 7 times
Been thanked: 6 times

Re: Question marks

Post by tstr » Tue 02 Feb, 2010 18:01

...but without unicode in panel content... )

Post Reply

Return to “Bug Reports”